Nieuws

Continue procesoptimalisatie bij de Tuinte Machinefabriek

Al jaren staan wij bij onze klanten bekend als betrouwbare leverancier voor complexe onderdelen en modules. De groeiende vraag in combinatie met marktwerking heeft ons er toe doen besluiten om in onze DMU50 Ecoline te voorzien van een spansysteem van de firma Lang. De toegenomen stabiliteit van onze producten ten opzichte van de conventionele manier van opspannen leidde tot een stabieler proces, kortere cyclus tijden en dus een lagere kostprijs.

Een logische vervolgstap voor het verder optimaliseren van onze processen was een automatiseringsmodule waarbij de nadruk ligt op kleine tot middelgrote series, korte omsteltijden en een stabiel proces. Hierbij zijn diverse leveranciers de revue gepasseerd en hebben we uiteindelijk gekozen voor het automatische be- en ontladingssysteem van Lang Technik, de ECO Compact 20. Deze module staat gekoppeld aan onze DMU50 Ecoline en is voorzien van 20 klemmen van Lang, welke beladen kunnen worden tot 40 kg. met een maximale productafmeting van 200x200x200mm. Deze module, met een vloeroppervlak van slechts 2x2 meter, is softwarematig gekoppeld aan de machine en eenvoudig bedienbaar. De installatie is woensdag 29 april afgerond waarna de eerste producten direct al zijn verspaand. Om ook ons concurrentie voordeel voor de toekomst te waarborgen, blijft Tuinte machinefabriek de mogelijkheden voor verdere automatisering onderzoeken.

2

Virtuele tour

360

log247

Over Tuinte machinefabriek

Tuinte machinefabriek is een dynamische organisatie met ruim 50 jaar ervaring in de industriële toelevering. Wij zijn specialist in het vervaardigen van componenten, modules en complete systemen.

Downloads

LogoPDF1  

Bedrijfsbrochure - algemene info Tuinte MFB

     
LogoPDF1  

Machines - actuele machinelijst

   
LogoPDF1   Smart machining 24/7 Hermle
© 2016 Tuinte groep. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Search